FundShare Fund Management

FundShare Fund Management B.V. (FFM) is een fondsbeheerder, opgericht in 2006, die actief is in het beheer van fondsen onder zowel het ICBE (UCITS) als het AIFMD regime. Sinds de oprichting is er expertise opgedaan in regulier fondsbeheer, vermogensbeheer, beheer van (erkende) geldmarktfondsen en (algoritmische) handelsactiviteiten. Dit heeft geleid tot een efficiënte en transparante kostenstructuur, waarbij het klantbelang voorop en centraal staat. FundShare Fund Management biedt een gevarieerde selectie van beleggingsfondsen, fondsstructuur en geldmarktfonds oplossingen aan professionele financiële dienstverleners, waarbij automatisering, risicobeheer, compliance, transparantie en lage kosten voorop staan.

 

Historie

FFM is in 2006 opgericht als HiQ Invest door 5 voormalige Binck / AOT medewerkers (IT/Quant/Trader). Het Fundamental Value Fund is het eerste fonds dat is gelanceerd. Gevolgd door het Market Neutral Fund, een markt neutraal arbitrage hedge fund. Voor dit hedge fonds is een geavanceerde en geautomatiseerde infrastructuur volledig in-house ontwikkeld. Door de interesse van externe partijen in de (kosten) efficiënte structuur zijn de zusterbedrijven FundShare Administrator, DAF Depository en DeGiro ontstaan. FFM heeft op dit moment ruim € 300 mln onder beheer (AUM), verdeeld over 23 Sub-Fondsen, 6 externe Operating Companies en 68.000 klanten.

 

Groep

FundShare Fund Management B.V.(FFM) is onderdeel van de LPE Capital B.V. holding groep. Naast FFM zijn FundShare Administrator en DeGiro onderdeel van de groep. De oprichters van FFM zijn de grootaandeelhouders van LPE. Een klein gedeelte van de aandelen wordt aangehouden door de werknemers.

 

Team

CEO – Adam Rose

Na het behalen van zijn Bachelor in Industrial Engineering aan de Cornell University in New York, begon hij zijn carrière in investment banking bij Goldman Sachs & Co in New York City. In deze periode behaalde hij zijn Masters in Business Administration met als hoofdvak Finance aan de Stern School of Business van de New York University. Zijn specialisatie in deze periode was het structureren, analyseren en verhandelen van alle vormen van door activa gedekte instrumenten. Vervolgens verhuisde Adam naar Europa en werkte voor verschillende Europese banken, waaronder de Bayerische Vereinsbank, nu Uni Credit Bank, ING Barings Bank en Commerzbank. Op dat moment maakte Adam een carrièreswitch naar vermogensbeheer en werkte 3 jaar bij Blue Sky Group, de vermogensbeheerder van pensioenfonds KLM Airlines. Daar was hij verantwoordelijk voor Fixed Income, Derivatives en Treasury Management. Adam ging na dit punt terug naar investeringen en bracht 13 jaar door bij ABN AMRO Bank in verschillende verkoopposities die zijn carrière daar beëindigde als Global Head of Sale voor de Global Markets-groep. Vanaf ABN AMRO werd Adam lid van de raad van bestuur van de Amsterdam Stock Exchange (Euronext) en trad na 4 jaar in dienst bij FundShare Fund Management als CEO.

arose@fundshare.nl

+31 (0)20 2613 012

CFO – Melvin Huisman

Melvin heeft een Master in Economie (drs.) van de Rijksuniversiteit Groningen, een postmaster accountancy (RA) en een postmaster bedrijfswaardering van de Erasmus Universiteit (RV). Melvin heeft uitgebreide en diepgaande ervaring op het gebied van beleggingsfondsen en relevante regelgeving en een track record van bijna 19 jaar in deze sector. Melvin heeft in het begin van zijn carrière 8,5 jaar gewerkt als public (register) accountant bij PriceWaterhouseCoopers Accountants N.V. met een sterke focus op beleggingsondernemingen, beleggingsfondsen en gestructureerde financieringsinstrumenten. Sinds begin 2010 werkte Melvin als Head of Finance & Control voor FFM en de groep waartoe FFM behoort, waaronder DeGiro. Gedurende deze periode verwierf Melvin extra kennis met betrekking tot de beleggingsfondsen van FFM en fondsen van derden, die zowel als bewaarder als fondsbeheerder optreden. Sinds hij in september 2019 directeur werd van FFM, werd hij als CFO verantwoordelijk voor Risk Management, Compliance, Finance & Control en Fund Administration. Hij is ook verantwoordelijk voor het beheer van de relatie met de Administrateur en de Depositary (bewaarder).

mhuisman@fundshare.nl

+31 (0)20 5353 493

Head of Portfolio Management – Jan-Jaap Surie

Jan-Jaap Surie is na zijn afronding van zijn MSc Economie: financiële markten aan de UvA, zijn carrière in 2002 begonnen bij AOT / Binck Securities op de arbitrage afdeling. Vervolgens is hij met 2 partners voor zichzelf begonnen bij Market Wizards, waar de focus lag op arbitrage strategieën en fundamentele analyse. In 2013 is hij gevraagd door HiQ Invest (voorloper FFM) als hoofd van de nieuwe arbitrage afdeling. Vanuit die positie is hij doorgegroeid via manager market making, hoofd van de trading afdeling naar zijn huidige positie hoofd van de portfolio management afdeling. Zijn jarenlange ervaring en verschillende functies heeft er voor gezorgd dat hij een brede kennis heeft van alle financiële markten en producten. Zijn specialiteiten: arbitrage, Europese aandelen en fundamentele analyse.

jjsurie@fundshare.nl

+31 (0)20 5353 497

Head of Operations & Control – Thorsten Schulz

Na zijn afstuderen aan de universiteiten in Wuppertal / Duitsland en Gurgaon / India met een MSc in Banking en Corporate Finance, heeft Thorsten werkervaring opgedaan in functies bij Commerzbank in Frankfurt en HypoVereinsBank in Düsseldorf, voordat hij in 2016 bij DEGIRO aan de slag ging als trading assistent en business developer. In april 2018 trad hij toe tot de afdeling Operations & Control bij FundShare Fund Management. De verantwoordelijkheden van de afdelingen liggen op het gebied van operationeel risicobeheer en compliance, het volgen en beïnvloeden van de ontwikkeling van bedrijven binnen regelgevingskaders en interne richtlijnen. Het team ontwikkelt en implementeert verder processen en beleid die voortvloeien uit het bestaande wettelijke kader.

tschulz@fundshare.nl

+31 (0)20 2613 080

Portfolio Management – Lauren McGeever

Lauren McGeever is na haar afronding MSc Financiële Wiskunde en Actuariaat aan de UvA, in 2016 begonnen bij DeGiro als trading assistent en business developer. In 2017 is ze overgestapt naar FFM en is ze inmiddels door gegroeid tot senior portfolio manager. Haar specialiteiten: obligaties, geldmarkt instrumenten en krediet risico.

lmcgeever@fundshare.nl

+31 (0)20 2613 080

Operation & Control – Shuwei Wang

Shuwei Wang heeft haar MSc Accounting and Financial Management aan de Erasmus Universiteit afgerond. Ze heeft gewerkt bij ABN AMRO en Optiver voordat ze bij Fundshare Fund Management kwam werken. Ze werkt als Operations & Control Professional en haar specialiteiten zijn Risk Control, Credit Quality Assessment en Stress Testing.

swang@fundshare.nl

+31 (0)20 2613 080